des de
9€
/nit

CAMÍ DE SANT JAUME – El camí català
Des del Pertús i Sant Pere de Rodes fins a Montserrat, i d’aquí a Lleida, els camins de Sant Jaume creuen les terres catalanes fins trobar el vell camí francès, a Jaca, o el camí de l’Ebre, cap a Saragossa. Tots ells porten a Santiago de Compostela, on els pelegrins tradicionalment es dirigeixen per visitar la tomba de l’apòstol.

El camí es sol fer a peu, en bicicleta o a cavall i, si bé en el seu inici tenia una intenció religiosa o, si més no, espiritual, actualment també incorpora pelegrins que només pretenen fer un turisme diferent, sostenible, econòmic i què, alhora, els permeti conèixer i gaudir el territori, la natura, el paisatge i el patrimoni cultural.

ALCOLETGE, en el camí català
Per Alcoletge transcorre un tram del camí català dels Camins de Sant Jaume, concretament de la ruta que es fa entre Montserrat i Lleida. Darrerament, s’ha comptabilitzat que hi passen més de 500 pelegrins en la temporada d’estiu.

Abans d’arribar a la capital del Segrià, els pelegrins es poden aturar en aquesta acollidora població (a 9 Km de Lleida), on podran trobar l’Alberg del Pelegrí del Camí de Sant Jaume, un dels més moderns i dotat amb tota classe de serveis, al bell mig del casc antic d’Alcoletge.

Els pelegrins, un cop s’hagin instal·lat a l’Alberg del Pelegrí, poden conèixer Alcoletge, on es recomanable fer una visita al Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil “Ermengol Piró”, situat al mateix edifici que l’Alberg, on podran conèixer com era la vida quotidiana en un poble en ple front del Segre, visitar una recreació d’una escola republicana, un forn de pa original i moltes coses més.

A part, i si el clima ho permet, podran també visitar els túnels, observatoris i trinxeres del Tossal dels Morts, veritable escenari de la Guerra Civil Espanyola, a només 150 metres de l’Alberg.

 Recomanacions:
– Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil “Ermengol Piró”: la vida quotidiana en un poble del front del Segre.
– Botiga del Centre d’Interpretació de la Guerra Civil i de l’Alberg del Pelegrí: hi podeu trobar objectes de regal i record (en el mateix edifici que l’Alberg.
– Tossal dels Morts (a 150m de l’Alberg): túnels, trinxeres, nius de metralladora, paisatge, natura.
– Església Parroquial de Sant Miquel Arcàngel (a 25 metres de l’Alberg)
– Piscines municipals: entre els mesos de Juny i Setembre. Consultar al mateix Alberg si existeixen promocions per a peregrins (a 200 metres de l’Alberg)
– Tossal de la Nora: trinxeres, tombes medievals, paisatge (a 1500m de l’Alberg)
– Gastronomia: a Alcoletge poden trobar variada oferta gastronòmica. Preguntar a la persona encarregada de l’Alberg.
– Tota classe de comerç i serveis. Per qualsevol necessitat, preguntar en el mateix Alberg.
– Serveis mèdics: Consultori mèdic local (a 150m de l’Alberg). Només matins.

Especial Sant Jaume:
Als volts del dia 25 de juliol, des de fa uns anys, es fa una Caminada Popular, recorrent el tram del camí de Sant Jaume que passa per Alcoletge (5Km). Es fa al tard, quan es comença a pondre el Sol. Després, a la plaça Sitjar, es fa el Sopar del Pelegrí, on cadascú es porta el menjar i la beguda, i la comparteix amb els altres caminants, acompanyats d’alguna actuació musical o de lleure. És una festa molt especial per la població, on hi participen els veïns i també persones que venen d’altres pobles. Si aquest dia us trobeu de pas per Alcoletge, us recomanem que hi participeu!

Telèfons: 973 196725 / 625620143
Adreça: carrer Major núm. 19, 2  CP 25660 ALCOLETGE (LLEIDA)
E-mail: albergdelpelegri@alcoletge.cat

 

Copyright © 2022 Alberg del Peregrí d'Alcoletge - Camí de Sant Jaume a Alcoletge.